Castelul Corvinilor, o nouă etapă de restaurare

sursă text: Facebook primăria municipiului Hunedoara

Castelul Corvinilor, bijuteria medievală a României, se pregătește pentru o nouă etapă în impresionanta sa călătorie prin timp.

Castelul de astăzi este rezultatul unui amplu proiect de restaurare și conservare, implementat de Primăria Hunedoara între 2019 și 2023. Cu o investiție de aproximativ 5 milioane de euro, finanțată prin fonduri europene (POR 2014-2020), proiectul a reușit să readucă la viață acest simbol al arhitecturii medievale românești.

Dar povestea restaurării Castelului Corvinilor nu se oprește aici. În următoarele săptămâni, va debuta o nouă etapă de lucrări, parte a unui proiect ambițios în valoare de 6,5 milioane de euro, cofinanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această nouă fază se va concentra asupra componentelor castelului care nu au putut fi incluse în primul proiect, promițând o restaurare completă a acestui monument unic.

Aceste eforturi susținute de conservare nu doar că protejează o parte vitală a patrimoniului cultural românesc, dar și consolidează poziția Castelului Corvinilor ca destinație turistică de prim rang. Pe măsură ce lucrările avansează, vizitatorii pot anticipa o experiență îmbogățită, oferind o fereastră și mai detaliată către istoria fascinantă a acestui edificiu medieval.