Deva, punctul de start pentru Turul României 2024

sursa foto: Facebook Tour of Romania

Pasionații de ciclism au un motiv de bucurie în această vară. Între 14 și 18 august, Turul României 2024 va aduce la start cicliști din întreaga lume, gata să parcurgă peste 750 de kilometri pe teritoriul țării noastre. Competiția este organizată de Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sport și Auchan.

Startul va fi dat chiar din Deva, pe 14 august. Cicliștii vor pedala prin Vințu de Jos și Sebeș, înainte de a reveni la Vințu de Jos și a încheia prima zi la Alba Iulia. În zilele următoare, traseul va include etape spectaculoase prin zone pitorești ale României.

Pe 15 august, concurenții vor pleca din Alba Iulia și vor înfrunta o etapă montană care se va încheia la Păltiniș. A treia zi îi va purta de la Sibiu la Cristian, trecând prin sate transilvănene încărcate de istorie. Pe 17 august, cicliștii vor face un tur al împrejurimilor Târgoviștei.

Finala va avea loc pe 18 august, în București, unde un circuit special amenajat va oferi spectatorilor o ultimă șansă de a-i vedea pe cicliști la acțiune.

Acest eveniment nu este doar o competiție sportivă, ci și o oportunitate de a promova frumusețile naturale și culturale ale României. Autoritățile locale și organizatorii speră că Turul României 2024 va atrage atenția asupra potențialului turistic al zonelor traversate și va inspira mai mulți oameni să practice ciclismul.