Eroii Vulcanului, onorați la 1621 metri altitudine

foto sursă: facebook

Primăria și Consiliul Local Vulcan organizează pe 17 august 2024 a IX-a ediție a manifestării „DE LA RĂZBOI LA MAREA UNIRE” în Pasul Vulcan, la Cota 1621m. Evenimentul, programat să înceapă la ora 11:00, este dedicat memoriei ostașilor români care au luptat în Primul Război Mondial, recunoscându-le contribuția la realizarea Marii Uniri.

Primarul Cristian Ion Merișanu invită publicul să participe la această comemorare semnificativă, care subliniază legătura dintre sacrificiile din timpul războiului și formarea României Mari. Alegerea locației la o altitudine considerabilă adaugă o dimensiune simbolică evenimentului, sugerând înălțimea sacrificiului și a idealurilor pentru care au luptat ostașii români.

Organizarea anuală a acestei manifestări demonstrează angajamentul comunității locale față de păstrarea memoriei istorice și educarea noilor generații cu privire la momentele cruciale din istoria națională. Invitația poartă însemnele oficiale ale mai multor instituții, inclusiv stema orașului Vulcan și stema României, evidențiind importanța și caracterul oficial al ceremoniei.