Hunedoara: A doua etapă de restaurare a Castelului Corvinilor începe astăzi

sursa foto: Facebook Primăria Hunedoara

Primăria Hunedoara a anunțat demararea celui de-al doilea proiect major de restaurare a Castelului Corvinilor. Finanțat prin PNRR cu aproximativ 6,6 milioane de euro, acest proiect vine în completarea unei restaurări anterioare de 5 milioane de euro, finalizată anul trecut.

Noua etapă include 27 de obiective, printre care restaurarea frescelor, înlocuirea pardoselii din Sala Cavalerilor, refacerea podurilor de acces și curățarea fântânii din curtea interioară. Se vor efectua și lucrări de reabilitare a acoperișurilor, modernizarea instalațiilor electrice și implementarea unui sistem de supraveghere video.

Primarul Dan Bobouțanu a subliniat importanța acestui proiect, menționând că va fi prima restaurare completă a castelului de la cea efectuată între 1868 și 1917. El a adăugat că sunt planificate și alte proiecte conexe pentru dezvoltarea zonei din jurul castelului.

Autoritățile vor încerca să mențină castelul deschis vizitatorilor pe durata lucrărilor, minimizând impactul asupra programului de funcționare și a traseelor de vizitare.