Copiii defavorizați din Deva învață despre natură prin jocuri educative în Parcul Central

sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Deva

Aproape 30 de copii cu vârste între 4 și 15 ani, proveniți din medii defavorizate, au participat miercuri la activități educative și distractive în Parcul Central din Deva. Evenimentul, organizat sub genericul „Natură pentru lectură”, face parte dintr-un program al Asociației „Centrul de Resurse pentru Acțiunea Locală” (CRAL) care își propune să promoveze cunoașterea și protejarea mediului înconjurător.

„Copiii au fost activi și au participat cu interes la fiecare activitate. Timp de 90 de minute, și-au folosit imaginația și fantezia, iar atunci când n-au știut răspunsul corect, au pus întrebări”, a declarat un reprezentant al organizatorilor.

Tema principală a întâlnirii a fost studiul pietrelor. Prin povești și jocuri creative, participanții au învățat despre tipurile de roci și utilitatea lor. De asemenea, copiii au fost provocați la un joc al numelui pentru a-și îmbunătăți vocabularul.

La eveniment au fost prezenți voluntari CRAL, reprezentanți ai autorităților locale, părinți și un membru al „Consiliului Copiilor Deveni”, înființat în cadrul unui proiect UNICEF.

Aceste activități fac parte dintr-o serie de evenimente organizate lunar de CRAL și Direcția de Asistență Socială Deva pentru copiii și adulții din grupuri vulnerabile.