Primăria Deva sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Deva

Marți, Primăria Deva, prin Direcția de Asistență Socială, a organizat o festivitate la „Clubul Seniorilor” pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Evenimentul a oferit seniorilor ocazia de a socializa, de a împărtăși amintiri și de a se bucura de activități recreative precum jocuri de șah. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială au participat alături de vârstnici la aceste activități.

În cadrul întâlnirii, participanții au avut posibilitatea să-și verifice starea de sănătate prin măsurarea glicemiei, tensiunii arteriale și a saturației de oxigen din sânge. De asemenea, au primit sfaturi pentru un stil de viață sănătos de la un asistent medical comunitar.

Primăria a subliniat importanța acestei zile în contextul Deceniului ONU pentru Îmbătrânire Sănătoasă 2021-2030, care urmărește îmbunătățirea vieții persoanelor vârstnice și a familiilor lor.

„Clubul Seniorilor” Deva are în prezent 45 de membri, cu vârste între 56 și 94 de ani. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este marcată anual pe 1 octombrie din 1991, pentru a promova drepturile și o imagine pozitivă a îmbătrânirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *