Doctorul Golcea, unică salvare. După ce a căutat ajutor în Germania, Austria și Arabia Saudită, un pacient a fost salvat în ultima clipă la Spitalul Transilvania

sursă foto: meta Golcea Dorin

Cazul recent tratat de Dr. Dorin Golcea la Spitalul Transilvania din Cluj nu este doar o reușită medicală remarcabilă, ci o dovadă clară de excelență profesională și viziune curajoasă în medicină. În timp ce spitale de top din Germania, Austria, Arabia Saudită sau chiar România au refuzat să intervină într-un caz considerat prea riscant, Dr. Golcea a spus “Da”. A acceptat provocarea, a planificat cu minuțiozitate intervenția și, alături de o echipă excepțională, a reușit acolo unde alții au ezitat.

Este, fără îndoială, un caz foarte complicat: un pacient cu disecție și anevrism pe artera carotidă internă, două afecțiuni rare și extrem de periculoase combinate, a fost salvat printr-o intervenție de înaltă finețe. O astfel de reușită nu este posibilă oriunde. Este nevoie nu doar de un medic cu expertiză profundă, ci și de un mediu medical performant, curajos și susținător – exact ce oferă Spitalul Transilvania din Cluj.

„Vorbeam de un caz complex de stentare a arterei carotide interne drepte – o arteră vitală pentru circulația sanguină cerebrală. Fusese deja diagnosticat cu mai multe accidente vasculare, iar combinația disecție + anevrism este extrem de rară și cu un risc operator major”, explică dr. Dorin Golcea.

Pacientul, Nicolae Augustin Hațegan din Alba Iulia, a povestit cu sinceritate întreaga experiență: „La început mi s-a spus că nu se poate face nimic altceva decât tratament cu anticoagulante. Am trimis investigațiile în Germania, Viena, Arabia Saudită, Cluj. Peste tot mi s-a spus același lucru: să nu mai aștept și, dacă cineva se încumetă, să mă operez cât mai repede. Și singurul care s-a încumetat a fost domnul doctor Golcea.”

După o prima angiografie, dr. Golcea a confirmat diagnosticul și a început planificarea intervenției. „Am comandat stenturi speciale, am organizat totul cu precizie. La intervenția propriu-zisă, am constatat că disecția înaintase spre creier. Mai avea puțin timp de trăit”, a relatat medicul.

Salvarea a venit în ultimul moment, prin implantarea a două stenturi overlapp. „Operația a fost o reușită. Pacientul este bine. A fost o muncă de echipă exemplară”, a adăugat dr. Golcea.

„Mulțumesc din suflet domnului dr. Sapiescu Bogdan, și dlui dr. Golcea Dorin. Fără ei nu știu dacă aș mai fi fost aici. Sunt foarte mulțumit și extrem de recunoscător întregii echipe”, a spus pacientul, vizibil emoționat.

Intervenția a fost realizată cu sprijinul unei echipe medicale de excepție:dr. Bogdan Sabiescu, dr. Adriana Mocian, dr. I. Zagrean, dr. Pocol Alexandra, dr. Cismaș (ATI), ing. Lăpușan Rareș, asist. Paul Budușan, alături de implicarea Patient Care Managerului Dana Mocan.

Cazul reușit la Spitalul Transilvania ne arată că medicina adevărată nu înseamnă doar aparatură performantă, ci curaj, viziune și oameni dedicați. Iar atunci când astfel de oameni lucrează într-un loc care le oferă libertatea și susținerea să își pună în aplicare cunoștințele, miracolele devin posibile chiar aici, în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *